Rahasto-osuuksien merkintä

Rahasto-osuuksien merkintä edellyttää asiakkuuden avaamista Alfred Bergille. Ennen ensimmäistä merkintää pyydämme tutustumaan huolellisesti voimassa olevaan rahastoesitteeseen sekä valitsemasi sijoitusrahaston sääntöihin ja avaintietoesitteeseen. Löydät ne kunkin rahaston alta Lisää materiaalia -osiosta.

Rahasto-osuuksien merkintä tapahtuu tekemällä merkintämaksu halutun sijoitusrahaston tilille. Rahasto-osuuksien merkintä toteutetaan, kun varat ovat sijoitusrahaston tilillä ja merkintälaskelman saat viikon sisällä postitse.

Rahasto-osuuksien lunastus ja siirto

Rahasto-osuuksien lunastustoimeksiannot ja siirrot rahastosta toiseen voit tehdä olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme. Lunastustoimeksiannon voi antaa sähköpostiosoitteesta, joka on etukäteen ilmoitettu Alfred Bergille kirjallisesti.

Rahasto-osuuden lunastushinta on rahasto-osuudelle laskettava arvo lunastuspäivänä. Lunastuksia voi tehdä jokaisena pankkipäivänä seuraavien Suomen aikaa noudattavien toimeksiantoaikataulujen puitteissa:

klo 10.00 mennessä seuraavat sijoitusrahastot:

  • Alfred Berg Høyrente
  • Alfred Berg Korkovarainhoito
  • Alfred Berg Optimaalivarainhoito
  • Alfred Berg Osakevarainhoito
  • Alfred Berg Ryssland
  • BNPPL1-etuliitteellä nimetyt rahastot
  • Parvest-etuliitteellä nimetyt rahastot

klo 16.00 mennessä Suomeen rekisteröidyt sijoitusrahastot:

  • Alfred Berg Aktiivinen Fokus
  • Alfred Berg Suomi Fokus

Mikäli Alfred Berg vastaanottaa toimeksiannon edellä mainitun ajan jälkeen, toteutetaan se seuraavalle kauppapäivälle vahvistettavaan osuuden arvoon. Rahasto-osuuksien hinnat julkistetaan päivittäin kotisivujemme rahastotiedoissa sekä suurimmissa talousalan julkaisuissa.

Toimitamme sinulle rahasto-osuuksien lunastuksista ja siirroista vahvistuslaskelmat, jotka on hyvä säilyttää verotuksen tarkastamista varten.

Lunastusvarat maksetaan aiemmin kirjallisesti ilmoittamallesi pankkitilille. Kotimaisten rahasto-osuuksien lunastukset ovat yleensä tililläsi 1-3 pankkipäivän kuluessa. Ulkomaisten rahastojen lunastukset ovat yleensä käytettävissä 3-5 pankkipäivän kuluessa.

Mikäli rahasto-osuuksista on annettu kirjallinen osuustodistus esimerkiksi panttausta varten, se tulee toimittaa Alfred Bergille ennen lunastustoimeksiannon toteuttamista. Pyydämme tällöin olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Jaa tämä sivu

Tilisiirtolomake

Rahastosijoittamiseen liittyy aina riski. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta arvonkehityksestä. Rahastoon sijoitettujen varojen arvo voi nousta tai laskea. Arvon laskiessa sijoittaja voi menettää sijoitetut varat osaksi tai kokonaan.